Thursday, 3 February 2011

En ny blogg har fötts

Har just blivit utsedd till potentiell terrorist på insändarsidan i Kristinehamns lokaltidning. För att jag föreslog att vi skulle försöka att förstå terrorismen. Förståelse står inte högt i kurs i dagens svenska samhälle, och därför startar jag nu äntligen min egen blogg. För att främja förståelsen, genom relevanta fakta, välavvägda analyser och kristallklara argument. Alltid på de förtrycktas och de förföljdas sida.

Jag borde ha blivit journalist egentligen! Så blir det inte, men när nu alla andra tycks ha en blogg ska i alla fall jag också ha en.

7 comments:

 1. Det är inte varje dag man blir utsedd till terrorist, speciellt inte när tanken var den motsatta. För övrigt insåg jag just att min mobil kan stava till "terrorist", men inte till "förståelse". Carina.

  ReplyDelete
 2. Klart du är terrorist Karolina, och var glad för det. Alternativet hade kanske varit, som du själv antyder, att du blivit journalist istället - och det är något mycket värre.

  Har du läst något Maria-Pia Boëthius?

  ReplyDelete
 3. Här anar jag en viss bitterhet mot mediesamhället! :) Finns det inte en möjlighet att jag hade kunnat bli nån slags BRA journalist? För det var iaf det jag menade...

  ReplyDelete
 4. Tack för att du skriver bra saker där det syns utåt, Karolina!

  Jag tror att det är bra att inga ekonomiska faktorer håller din penna i handen. Du har förvisso så mycket råg i ryggen att det inte skulle spela lika stor roll som det gärna gör annars i det gillet, men det är fint att vara en äkta obunden granskande röst, inte bara, som det så fint heter, "politiskt obunden".

  Jag läser mycket hellre journalism bunden till Karolina Hagegårds förnuft och intellekt än hur välbetalda och välpyntade mediaprofilers skriverier som helst, av precis den anledningen att jag har ett hum om hur tillförlitligt materialet är, och på vilka kriterier tillförlitligheten vilar.

  ReplyDelete
 5. Men hörni Johan och Johannes, jag hoppas att ni iaf läser Fria Tidningen? För där får man iaf en idé om varför fri press är så viktigt för ett samhälle. När man läser FT funkar det ungefär så som det måste ha varit tänkt från början!

  (Men sen borde ni läsa Terry Pratchets "The Truth" också!)

  ReplyDelete