Saturday 9 January 2021

Krisen behöver komma med data – Mail till ETCs ledare



Nu är jag igång och mailar till tidningsredaktörer igen! :)
------------

To: andreas.gustavsson@etc.se
Subject: Din ledare
Date: Sep 24, 2020

Hej.

Jo, du sa att människor var märkligt oförmögna att vidta åtgärder för att trygga sin framtid, och att du hoppades att fysiska manifestationer av klimatkrisen och "upphettningen" ändå skulle få dem att göra så.

Låt mig uttrycka min övertygelse att om sådana manifestationer faktiskt fanns, då SKULLE mänskligheten vidta åtgärder, och de SKULLE trygga sin framtid!... Precis som vi alltid gjort. Det är väldigt få kriser som gått att förutspå, och som ändå utvecklade sig till en kris.

Men det finns ju inga tydliga manifestationer på att det pågår någon kris, det är ju det som är grejen – därför vi inte ändrar oss. Allt är cherry-picking och känslospråk. "Australien brinner", ja, det brukar det göra! Det finns inget som tyder på att det brinner mer än för 100 år sedan, och nederbörden på kontinenten har tydligt ökat under den tiden. "Det må ha ökat totalt, men minskat på vissa områden!", säger alarmister då, och ja, det må vara sant!... Men då är det inte längre någon tydlig manifestation på en klimatkris, eller hur? Det går lite upp här och lite ner där... Man måste ha tro för att känna sig säker på vad det betyder.

"USAs västkust brinner som den aldrig förut gjort", jaså? Hur många hundra miljoner år räknade du med i "aldrig"? Alla data tyder på att det brann mycket mer i USA för 100 år sedan. Igen: Ingen tydlig manifestation.

Du sa att CO2-nivåerna är högre än på miljoner år. Det må så vara, men miljoner år är kort i livets utvecklingshistoria. Växternas fotosyntes utvecklades för många hundra miljoner år sedan, och då var CO2-halten mycket, mycket högre. Fortfarande mår växterna bättre vid betydligt högre CO2-nivåer än dagens lufthalt. De har ännu inte anpassat sig till dessa låga värden.

Någon har varit i Arktis och filmat sjuka och döende isbjörnar. Jobbiga bilder, men vad betyder det?... Alla som lever dör NÅN gång! Vi skulle kunna filma döende människor i all evighet, utan att det betyder att mänskligheten håller på att dö ut!... Alla data tyder på att isbjörnsstammen är livskraftig och ökande. Ännu ett känsloargument med ett falskt budskap.

Och så håller det ju på!...

Och samtidigt ökar skördar på hela jorden och människor fortsätter att bli fler och fler, och rikare och rikare, och leva längre och längre...
Om vetenskapen VORE tydlig om att en verklig kris håller på att utveckla sig ibland oss, ELLER åtminstone om att en verklig kris KOMMER att ske, även om den inte skulle ha börjat visa sig ännu... då är jag övertygad om att mänskligheten skulle tackla den. Det är bristen på tydliga data för en kris som gör att vi tvekar, trots att det är så på mode att prata om hur illa det är att få törs säga emot... Men det är i handling vi visar vad vi verkligen tror på. Vi tror inte på krisen. Krisen behöver komma med data först.

/Karolina
------------

Konstigt nog fick jag inget svar på det där...! Här är själva ledaren jag svarat på:


No comments:

Post a Comment